Lite historik om

Blanda & GE

Sammanfattad av Marianne Odin

1999 flyttade jag Marianne, till Virserum från Stockholm och fick idén att starta en amatörteatergrupp. jag satte upp lite lappar med intresseförfrågan och det blev genast en stor uppslutning av både barn och vuxna. Vi beslöt då att bilda en amatörteaterförening som vi döpte till Blanda & Ge. Vi är i dag ca 40 st aktiva medlemmar i Blandade åldrar.

 

2000 Framförde vi ett julspel på julmarknaden på Dackestop och i Virserums kyrka

2001 hade teatergruppen sin första revypremiär och sedan dess har det bara rullat på med den ena succéföreställningen efter den andra med fullsatt salong och nöjd publik. Vi samarbetar mycket nära med Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Vårt motto är att...

Underhålla och att väcka debatt, med skämt och allvar i skön blandning. Bar

Barn, ungdomar och vuxna i spännande och kreativt samarbete.

Vår repertoar hittills...

Revy, årligen åtekommande lokalrevy som speglar diverse företeelser i kommunen

Folklustspelet Sviskon och Besvär

Bondkomik En bror för mycket

Barnteater Prinsessan som inte kunde sova

Dackespel Årligen återkommande sommarspel on Nils Dacke. Ettprojekt i samarbete med Teaterförningen Blanda & Ge, Virserums samhällsförening och Studieförbundet Vuxenskolan.

2007, -08, -09 framförde vi Spelet Nils Dacke  - Ett uppror i Småland med manus skrivet av Rosmarie Holmström.

2010 har vi ett nytt manus, EN SMÅLÄNSK SKRÖNA om Nils Dackes tid skrivet av Marianne Odin i samarbete med en manusgrupp bestående av Per-Olof Paulsson, Alexander Stienwal, Jan-Olof Svensson och Svante Welinder.

Vår intention med Dackespelet är...

Att det ska vara ett projekt som engagerar många i Virserum, unga som gamla, föreningar, handel och privatpersoner. Vi framför spelet i Virserums hembygdspark och alla som har en bra idé på lämpliga aktiviteter i samband med Dackespelet är hjärtligt välkomna att höra av sig till oss.

Två kulturstipendier har Blanda & Ge haft den stora glädjen att ta emot.

 

 
Storgatan 21 - 570 80 Virserum         info@blandaochge.se